This post is also available in: English

Riihimäen seutukunta

Riihimäki tarjoaa historiaa, kulttuuria, rauhaa ja runsaasti tapahtumia. Vierailun aikana voit nauttia sekä kaupunkikulttuurista että maaseudun rennosta elämäntavasta. Hausjärvellä, Lopella ja Riihimäellä on oma erikoismerkkinsä. Majoitus-, ruokailu- ja ostosmahdollisuuksien osalta alueen kävijää on hemmoteltu valinnanvaralla. Alueella on erinomaiset liikenneyhteydet, joten sinun ei tarvitse viettää arvokasta lomaasi autossa.

Hausjärvi

Hausjärvi yhdistää rennon elämäntavan aktiiviseen kylän elämään. Hausjärven kulttuuriympäristö ja Salpausselän harjanne tarjoavat erinomaisen ympäristön monipuolisille vapaa-ajantoiminnoille.

Loppi

Loppi edustaa rauhallista ympäristöä ja suurta ulkona. Alueella on yli 300 järveä ja lampea. Sen vaellus- ja melontareitit ovat omaa luokkaansa, ja kävijät voivat nauttia kauniista luonnon ympäristöstä jalkaisin, meloen tai maastopyörällä. Marsalkka Mannerheimin metsästysmaja ja Räyskälän ilmailukeskus, joka tunnetaan purjelentokoneistaan, ovat molemmat vierailun arvoisia.

Riihimäki

Gallerioineen, museoineen sekä historiallisine nähtävyyksineen Riihimäki tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa. Riihimäki tunnetaan parhaiten lasisuunnittelusta ja -tuotannostaan, ja siellä sijaitsee lukuisia lasistudioita ja gallerioita, Suomen lasimuseo ja Hyttikortteli, joka on vuosisadan vanha asuinalue, joka rakennettiin alun perin lasitehtaan työntekijöille. Lasimuseon vieressä sijaitsee Suomen Metsästysmuseo, joka kuuluu myös pakollisiin vierailukohteisiin. Riihimäen taidemuseo on Suomen johtava nykytaiteen museo, ja se on loistava paikka nauttia suomalaisten ja kansainvälisten artistien taiteesta.

Riihimäen alue on täydellinen kohde päiväretkille ja pidemmille vierailuille.

RIIHIMÄEN MATKAILUINFO

Avoinna: tiistai-torstai 11-18, perjantai-sunnuntai 11-17

Riihimäen taidemuseo
Temppelikatu 8, 11100 Riihimäki
puh +358 050 571 5783
info@riihimaki.fi