This post is also available in: English

Hämeenlinnan seutukunta

Hämeenlinna

Hämeenlinna sijaitsee keskellä Etelä-Suomea ja sijaitsee alle 2 tunnin päässä Helsingistä ja Helsingin lentokentältä autolla tai junalla. Se on loistava paikka kokea todellista Suomea vierailun aikana. Hämeenlinna on Suomen vanhin sisämaan kaupunki, joka houkuttelee kävijöitä vertaansa vailla oleviin nähtävyyksiin ja kokemuksiin. Se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän vanhaa ja uutta, luontoa ja kulttuuria, kaupunkien maisemia ja maaseutumaisemia – kaikki sopusoinnussa ja helppo kokea ympäri vuoden.

Hämeenlinna tunnetaan upean maamerkkinsä lisäksi myös Suomen kansallisen säveltäjän Jean Sibeliuksen lapsuudenkotina. Sibelius syntyi Hämeenlinnassa vuonna 1865. Aulangon luonnonsuojelualue, joka sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä, takaa vierailijoille ikimuistoisen kokemuksen. Lukuisat golfkentät sekä muut urheilu- ja virkistysmahdollisuudet, kylpylä mukaan lukien, tarjoavat tekemistä kaikkiin eri makuihin.

Naapurikunnat tarjoavat myös paljon nähtävää ja tekemistä.

Janakkala

Hämeenlinnan vieressä sijaitseva Janakkala tarjoaa kaiken, mitä tarvitset laadukkaan vapaa-ajan viettämiseen ja paljon muuta. Voit valita mieleistäsi tekemistä – alueella on tarjolla maastopyöräilyä, golfia, murtomaahiihtoa, jalkapalloa, jääkiekkoa, kalastusta, keilailua, kuorolaulua, laskettelua, melontaa ja melontaa, hiihtää, painia, ratsastusta, lumipalloa, rullalautailua, teatteria ja yleisurheilua. Tekeminen ei Janakkalassa lopu kesken. Museoiden ja muiden historiallisten nähtävyyksien lisäksi Puuhamaa-teemapuisto ja luontokohteet ovat vierailunarvoisia kohteita sekä aikuisille että lapsille.

Hattula

Hattula sijaitsee Hämeenlinnan kaupungin pohjoispuolella kauniiden vesiväylien keskellä, ja Hattula tarjoaa useita hienoja nähtävyyksiä vierailijoille. Tunnetuin niistä on Pyhän Ristin kirkko, joka on rakennettu goottilaiseen tyyliin 15. vuosisadalla, mikä tekee siitä Kanta-Hämeen vanhimman kirkon. Muita mielenkiintoisia paikkoja ovat Lepaa-viinitila, Vanajavesi-järvi sekä Parolan panssarimuseo, josta löytyy upea kokoelma dokumentoitua sotahistoriaa.

Hämeenlinnan alue on täynnä asioita, jotka sijaitsevat kätevästi lähellä toisiaan. Tutustu keskiaikaiseen linnaan, nauti golfista yhdellä viidestä huippuluokan golfkentästä Hämeenlinnan Tiilaaksossa, hemmottele itseäsi kylpylälomalla Aulangossa, joka on yksi Suomen kauneimmista alueista.