This post is also available in: English

Forssa, Humppila, Jokioinen, Tammela ja Ypäjä, Forssan alueen viisi kuntaa, sijaitsevat kauniin Kanta-Hämeen sydämessä ja vain tunnin ajomatkan päässä Suomen tärkeimmistä kaupungeista. Alueella on runsaasti mielenkiintoisia paikkoja, joissa vierailijat voivat tutustua Suomen luontoon ja sen ainutlaatuiseen historiaan, kulttuuriin ja tapahtumiin sekä suomalaiseen vieraanvaraisuuteen parhaimmillaan.

Forssa

Maalauksellisen Loimijoen läpi kulkeva Forssa on idyllinen, pieni suomalainen kaupunki. Tämän kauniin jokimaiseman keskellä sijaitseva historiallinen Kehräämöalue museoineen ja puistoineen on mielenkiintoinen paikka vierailuun. Yhdessä tehdasrakennuksista sijaitseva Forssan museo on suosittu matkailukohde, joka on saanut kansainvälisiä palkintoja, ja vehreällä alueella on kansallisen kaupunkipuiston asema. Forssa tunnetaan urheilukaupunkina, ja sen keskustassa on suosittu Viihdeuimala Vesihelmi. Pilvenmäen ravikeskus taas tarjoaa jännitystä hevosurheilun kannattajille.  Vierailijat voivat tutustua paikalliseen historiaan Liikkuvien Kuvien teatterissa, Ronttismäen tehtaanmuseossa ja Museotila Hevossillalla.

Humppila

Humppila sijaitsee keskeisellä alueella valtateiden läheisyydessä. Ammattitaitoa arvostetaan Humppilassa, ja alueella on useita taide taideteollisuusstudioita. Ostosten lisäksi Humppila tarjoaa mahdollisuuden ainutlaatuiseen kokemukseen Jokioisiin johtavalla Jokioisten museorautatiellä sekä vierailuun paikallisen historian museossa.

Jokioinen

Jokioisissa kaunis luonto ja ainutlaatuinen kulttuuriympäristö sulautuvat yhteen. Alueelle on ominaista kartano ja sen historia, teollisuus, tutkimus ja taide. Koti- ja lemmikkieläinten puisto Elonkierto ja junamatkat Jokioisten museoradalla ovat kesäisin suosikkeja varsinkin lapsiperheille.

Tammela

Tammela sijaitsee Kanta-Hämeen kauneimmalla alueella Tammelan järvien keskellä. Saaren kansanpuisto ja Liesjärven sekä Torronsuon kansallispuistot tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta joko itsenäisesti tai opastetulla vaelluksella. Hämeen luontokeskus toimii kansallispuistojen ja retkeilyreittien tietopisteinä, kun taas Eerikkilän urheiluopisto tarjoaa maailmanluokan urheilu-, valmennus- ja virkistyspalveluja. Portaan nahkurinverstaassa, Mustiala-kartanossa ja Vekkilän maatilamuseossa vierailijat voivat tutustua paikalliseen historiaan ja perinteiseen suomalaiseen elämäntapaan.

Ypäjä

Vuonna 1982 Ypäjästä tuli Suomen virallinen hevospääkaupunki. Ypäjän Hevosopisto on kansainvälisesti tunnettu instituutti, joka järjestää lukuisia ratsastuskilpailuja ja -tapahtumia. Korkeakoulualueella on myös Suomen Hevosmuseo. Erä golfia kauniissa jokiympäristössä 18-reikäisellä Loimijoki-golfkentällä toimii mukavana ulkoiluhetkenä, jonka voi päättää oleskelulla yhdessä alueen viehättävistä majataloista.

Nauti pikkukaupungin viehätyksestä ja Suomen luonnon parhaista antimista Forssan alueella.

Forssan matkailuneuvonta

Avoinna ma-pe 8-16
Koulukatu 13, 30100 Forssa
Puh. 035 4141 5266
matkailu@forssa.fi