This post is also available in: English Русский

Kanta-Hämeen nähtävyydet

Kanta-Hämeen alue tarjoaa laajan ja monipuolisen kattauksen ainutlaatuisia nähtävyyksiä iästä ja mielenkiinnon kohteista riippumatta. Tutustu alueen kiehtovaan keskiaikaiseen historiaan, tutki ainutlaatuisten museoiden kokoelmia tai nauti upeista kansallismaisemista.

Kanta-Häme on tunnetusti Jean Sibeliuksen syntymäseutu. Löydä Sibeliuksen syntymäkoti aivan historiallisen Hämeenlinnan sydämestä tai ihastu Aulangon jylhäisiin maisemiin, jotka tarinan mukaan innoittivat säveltäjää ajattomaan Finlandiaan.

Kanta-Hämeestä löytyy nähtävää ja koettavaa myös kaikille Suomen sotahistorian ja metsästyksen ystäville. Tutustu Museo Militarian kokoelmiin, käy tutkimassa Parolan panssarimuseon sotatekniikkaa tai piipahda Marskin majassa. Suomen Metsästysmuseon kokoelmat puolestaan kertovat jännittävän tarinan metsästyksen historiasta kivikaudelta nykypäivään.

Hämeen linna, Jokioisten museorautatie, Suomen Lasimuseo, Vankilamuseo ja upeat Liesjärven ja Torronsuon kansallispuistot tarjoavat runsaasti elämyksellistä ohjelmaa koko perheelle! Tervetuloa Tavastiaan!